Menekşe Balığının Pişirilmesi
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Menekşe Balığının Pişirilmesi

Menekşe Balığı, bu balık yapısı itibariyle vücudu geniş, yassı bir şekildedir. Sırt kısmında iki adet yüzgeci bulunmaktadır. Gövde yapısında yan kısımlarda siyah renkte lekeler vardır. Menekşe balığı renk özelliği olarak sırt kısmı dalgalı şekilde kahverengini anımsatır. Karın kısmı ise beyaz ile krem rengi arasındadır. Bu balık renk yapısını üreme zamanında değiştirmektedir. Genel olarak o dönem içerisinde şerit şeklinde mavi ya da lacivert renkte belirir. Bu balık kendi sularımızda yerli balıklarımız arasındadır. Boy olarak yaklaşık 10-15 santimetre arasında değişiklik gösterir. Bu balık yapısı itibariyle oldukça hareketlidir. Sıcak havalarda sahil bölgelerine kadar gelmektedir. Bu balık dikenli yapısı olduğundan dolayı ön kısımda bulunan dikenleri tehlike arz eder. Dokunulduğunda vücuda batmasıyla yara oluşturur ve şiddetli derecede batmaktadır. Bu balık hayatta kalma süresi 8 ile 10 yıl arasında değişmektedir. Beslenmesi genellikle yavru balıklarla sağlanır ya da diğer balıkların yumurtalarıyla olmaktadır.


Menekşe Balığının Pişirilmesi


Menekşe balığı et olarak oldukça lezzetlidir. Herkesin tadına hayran kaldığı bir balıktır. Bu balık suların dip kısımlarında deniz midyesi, solucanlar, farklı balıklara ait yumurtalarla beslendiğinden etli bir yapıya sahip olmaktadır. Bu balığın et yapısı çok beyazdır. Lezzet bakımından da oldukça lezzetlidir. Bu balık yenilecekse eğer tavada hazırlanması oldukça lezzetlidir. Tabi ızgarası da bir o kadar lezzetli olur. Bu balık ızgarada yapılacaksa eğer deri kısmı alınmaz. Sadece balığın bağırsak kısımları, isteğe bağlı olarak kafası alınarak hazırlanmaktadır. Tavada yapılacaksa eğer pul kısımları ve derisi güzelce ayıklanır daha sonra tavaya alınarak hazırlanır.

Menekşe balığı diğer balıklara nazaran daha lezzetli bir balıktır. Menekşe balığı çok fazla bilinen bir balık değildir. Bu balığın diğer adı izmarit balığıdır. Bilen bilir. Tadı gerçekten çok güzeldir. Taze olarak alındığında daha bir lezzetli olur. Herkese tavsiye ederim deneyin sizde menekşe balığı tüketmeye başlayacaksınız. Menekşe balığı çocukların beyin gelişiminde de oldukça faydalıdır. Omega 3 oldukça fazladır. Çocuklarınıza bu balığı ayda bir kez yedirdiğiniz de beyin yapıları daha sağlıklı gelişecektir.

Menekşe Balığı Yorumları

soru

Özbilge

30 Ağustos 2018 Perşembe

İyi günler eşim bu sabah arkadaşıyla balık tutmaya gitti ve getirdiği balıkların içinde bir tane menekşe balığı vardı. Bu balığı hiç pişirmedim ve nasıl yapıldığını bilmiyorum. Acaba menekşe balığı tavada pişirilir mi? Lütfen bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Cevap yaz
cevap

Tufeyl

05 Eylül 2018 Çarşamba

Menekşe balığı oldukça yağlı bir balıktır. Bu yüzden tavada kısık ateşte ağır ağır pişirmeyi deneyebilirsiniz. Aksi takdirde çok çabuk yanabilir. Yağ oranı fazla olan menekşe balığını fırında pişirmek ya da ızgara yapmak daha uygundur. Kendi yağı lezzetini daha çok ortaya çıkaracaktır.

cevap

Refref

01 Eylül 2018 Cumartesi

Fırında pişirme yapabilirsiniz 1 soğan 1 havuç Zeytin yağı Tuz Kara biber Limon Balıkları teppsiye dizip üzerine soğanları halka şeklinde doğrayın havuçları da doğrayıp geriye kalan malzemeleri ekleyip fırında pişirin.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kokulu Menekşenin Toprağı

Kokulu Menekşenin Toprağı

Popüler İçerikler

Menekşe Sulama

Menekşe Sulama

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Menekşe Toprak Seçimi

Menekşe Toprak Seçimi

Afrika Menekşesi Bakımı

Afrika Menekşesi Bakımı

Afrika Menekşesi Çeşitleri Nelerdir?

Afrika Menekşesi Çeşitleri Nelerdir?

Menekşe Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Menekşe Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Hercai Menekşe Bakımı Nasıl Yapılır?

Hercai Menekşe Bakımı Nasıl Yapılır?

Güncel

Menekşe Bakımı Nasıl Yapılır?

Menekşe Bakımı Nasıl Yapılır?

Güncel

Kır Menekşesi Nasıl Çoğalır?

Kır Menekşesi Nasıl Çoğalır?

Güncel

Cezayir Menekşesi Bakımı ve Özellikleri

Cezayir Menekşesi Bakımı ve Özellikleri

Menekşe Türleri Nelerdir?

Menekşe Türleri Nelerdir?

Menekşe Nedir? Türleri ve Özellikleri

Menekşe Nedir? Türleri ve Özellikleri

Beyaz Menekşe Bakımı

Beyaz Menekşe Bakımı

Menekşe Nasıl Bakılır?

Menekşe Nasıl Bakılır?

Menekşe Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Menekşe Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Menekşe Çoğaltma Yöntemleri

Menekşe Çoğaltma Yöntemleri

Menekşe Balığının Pişirilmesi

Menekşe Balığının Pişirilmesi

Menekşe Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Menekşe Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Evde Menekşe Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde Menekşe Bakımı Nasıl Yapılır?

Menekşe Nasıl Yetiştirilir?

Menekşe Nasıl Yetiştirilir?

Menekşe Yaylasının Özellikleri

Menekşe Yaylasının Özellikleri

Menekşe Yaprağı Köklendirme Nasıl Yapılır?

Menekşe Yaprağı Köklendirme Nasıl Yapılır?

Menekşe Tohumu Dikimi ve Bakımı

Menekşe Tohumu Dikimi ve Bakımı

Menekşe Yetiştirme Yöntemleri

Menekşe Yetiştirme Yöntemleri

Cezayir Menekşesi Türleri ve Özellikleri

Cezayir Menekşesi Türleri ve Özellikleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6